Kom bij – logo
Kom bij – logo
 
Kom bij
 
Marijke van der Veen - Kom-bij
 
PG

Marijke van der Veen

In Kom-Bij komt alles samen

Hoe mensen in elkaar zitten en wat ze beweegt, heeft me altijd al bezig gehouden. Omdat ik zelf ervaring heb als mantelzorger en mijn opleiding in de zorg heb gedaan, deed ik ook ervaring op in het krijgen van hulp. Dit heeft me stil doen staan bij mezelf en op welke manier ik die hulp vorm kon geven. Hierdoor is Kom-Bij ontstaan: een plek om bij te komen, inzicht te krijgen, mogelijkheden te zien, gedachten bij te stellen. Of gewoon voor een gesprek. Van mens tot mens.

Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening werkte ik in Utrecht via een organisatie met mensen die vastliepen in de maatschappij. Multi-problem gezinnen, mensen uit de verslavingszorg, de psychiatrie. Soms ontstonden de problemen ook door bureaucratie en regelgeving. Dan is het fijn dat er iemand is die richting geeft, die er naast staat en samen aan een oplossing of verandering wil werken. Hierdoor ben ik veel over mezelf te weten gekomen en leerde ik aan te geven het soms ook niet te weten. Dit te kunnen delen, leverde ruimte en verbinding op: het samen even niet weten en dan toch ergens uitkomen. En soms is dat verrassend genoeg ergens anders dan vooraf gedacht.

In 2007 heb ik mijn praktijk Zorgvia opgericht en ben gaan werken als ambulant begeleider. In diverse situaties met diverse mensen, jong en oud. Ik vond het heerlijk daar mijn eigen tijd aan te kunnen geven en in te delen. Niet meer haasten, steeds op de klok werken, maar in samenspraak en goed overleg de tijd nemen voor een cliënt. Regelmatig schoolde ik bij, omdat ik nog altijd graag leer. Als zelfstandige werken paste mij erg goed.

Ik werkte daarin veel met mantelzorgers samen en met hen heb ik ervaren wat de zorg voor een ander kan betekenen. Wat het betekent om veel te geven, weinig aan jezelf te denken en maar door te gaan.

Om van een ‘zorgpraktijk’ een coachpraktijk te maken, deed ik in 2013 de opleiding tot coach/practitioner aan de Alba-academie. Daarin staat leren van jezelf centraal en wordt bruikbaar in het leren aan en van die ander. Een prachtig vak, dat in de praktijk van Kom-Bij vorm krijgt. In april 2015 heb ik de opleiding tot stresscounseler aan de Balansgroep in Driebergen afgerond. Deze geeft erg bruikbare en informatieve verdieping om stressklachten en burn-out letterlijk te lijf te gaan.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

Ik sta stil bij mantelzorgers

 

Kom-Bij – Marijke van der Veen – 06 27132458 – marijke@kom-bij.nl