Kom bij – logo
Kom bij – logo
 
Merel is dol op haar kleine zusje Jolijn.
Is er voldoende aandacht voor Merel?
Kom-bij mantelzorger
Kom bij
 
PG

Hoe werk ik?

Combineren van werk, privé en mantelzorg naast sociale verplichtingen is voor een korte periode niet erg. Het gaat erom dat je op tijd stil staat bij wat je doet en hoe je het doet en niet denkt op wilskracht door te moeten en kunnen gaan.

Stilstaan bij je werk betekent op tijd nee zeggen, werk uitbesteden, tussendoor rust nemen en geen werk mee naar huis nemen.

Stilstaan bij je privéleven betekent de tijd nemen voor jezelf en je gezin, je hobby’s weer oppakken, voldoende beweging krijgen, en andere dingen doen waar je energie van krijgt, plezier hebben en heel belangrijk: voldoende slaap.

Stilstaan bij mantelzorg betekent dat je de zorg voor een ander goed doseert, genoeg tijd voor jezelf neemt en op tijd hulp inschakelt die een deel van je zorgtaken of misschien tijdelijk alle zorgtaken van je over neemt.

Praktisch en resultaatgericht

Ik begeleid jou, door middel van gesprekken, wanneer je overbelast bent geraakt. Er kan in een periode van je leven veel van je gevraagd worden. Zoals zorgen voor een ander in combinatie met een hoge werkdruk en dan thuis ook nog van alles ‘moeten’ doen. Hierdoor wordt het lastig om prioriteiten te stellen en ben je zelf de laatste die aandacht krijgt.

Op basis van het intakegesprek gaan we dieper in op wat jij nodig hebt en wat jij als belangrijke stressfactoren ervaart. Zoals:

Tot rust komen

We werken aan fysiek herstel. In eerste instantie is (afhankelijk van je gezondheidssituatie) alles erop gericht om tot rust te komen, zodat je lichaam weer kan herstellen en je weer energie kunt opbouwen. Belangrijk is: goed voor jezelf zorgen. Dit lijkt gemakkelijker dan het is. Vaak blijft de focus teveel gericht op moeten, presteren, om alles zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Er ontstaan dan nieuwe lijstjes: flink sporten, je best doen om te ontspannen, alles op alles zetten om liefst morgen al van je klachten af te zijn. Terwijl je er tegelijkertijd niet aan moeten denken om weer volop aan het werk te zijn (bij een burn-out).

Ik gebruik graag praktische methodes, waarbij je manieren krijgt om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Een belangrijk onderdeel is, dat je je bewust wordt van ineffectieve en belemmerende overtuigingen.

Bijvoorbeeld: Jij bent ervan overtuigd dat je altijd klaar moet staan voor een ander die jouw hulp in roept, of je hebt moeite om nee te zeggen. We onderzoeken dan wat deze gedachte met je doet. Klopt het wel, of heb je een reden gehad om in deze gedachte te geloven? Kan het anders?

Ook onderzoeken we of en hoe jouw leef- en werkomgeving jou kan ondersteunen, zodat ze bijdragen aan jouw proces.

We staan samen stil bij wat jij nodig hebt.

 

Alba-academie logo mezzo klein
Aangesloten bij Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO.
EQA (European Quality Award) gecertificeerd.
Aangesloten bij de landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.


Kom-Bij – Marijke van der Veen – 06 27132458 – marijke@kom-bij.nl